Un bărbat a fost ucis la Istanbul în timp ce asista la o mesă în Biserica catolica italiană Santa Maria, la Istanbul, într-un atac comis de doi atacatori mascaţi, al căror mobil este necunoscut imediat, în cartierul Sariyer, anunţă pe reţele de socializare ministrul turc de Interne Ali Yerlikaya, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Atacul a avut loc la ora locală 11.40 (10.40l, ora României), precizează ministrul.

O anchetă a fost deschisă cu privire la acest ”atac josnic”.

”Forţele noastre de securitate desfăşoară o anchetă la scară mare în acest dosar”, anunţă un purtător de cuvnt al partidului Justiţiei şi Dezvoltării (AKP, islamo-conservator) al preşedintelui turc recep Tayyip Erdogan, Omer Celik.

”Cei care ameninţă pacea şi securitatea cetăţenilor noştri nu-şi vor atinge niciodată obiectivele”, subliniază el.

În decembrie, forţe de securitate turce au arestat 32 de suspecţi, presupuşi membri ai grupării Statul Islamic (SI), suspectaţi de pregătirea unor atentate la sinagogi, biserici şi la Ambasada Turciei în Irak.

Aceste arestări au fost efectuate în nouă oraşe, inclusiv la Istanbul şi Ankara.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.