Poliţia a izolat sâmbătă Piaţa Pilsudski din centrul Varşoviei din cauza unei ameninţări cu bombă, potrivit unui martor al Reuters, incidentul având loc cu o zi înainte de alegerile legislative, cu miză mare, din acest stat membru al Uniunii Europene şi al NATO, vecin cu Ucraina şi unul dintre cei mai puternici susţinători ai săi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Negociatorii poliţiei poloneze au convins în cele din urmă bărbatul să coboare de pe monument, a declarat un purtător de cuvânt, punând capăt unui incident în urma căruia o parte a capitalei a fost izolată câteva ore.

Postul privat de televiziune Polsat News a relatat că în jurul orei locale 13.30 (14.30, ora României) bărbatul s-a predat poliţiei. Imaginile filmate îl arată pe acesta coborând de pe monument, scoţându-şi jacheta şi plecând cu mâinile ridicate în aer.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Purtătorul de cuvânt al poliţiei, Sylwester Marczak, a declarat reporterilor că agenţii l-au văzut pe bărbat urcând pe monumentul dedicat evenimentului de la Smolensk în jurul orei locale 10:00 (11:00, ora României).

"S-au apropiat de el, dar apoi a avut loc o declaraţie foarte îngrijorătoare care a indicat că există un pericol real pentru oamenii din piaţă", a spus oficialul, adăugând că poliţia i-a examinat rucsacul cu ajutorul unui aparat cu raze X pentru a se asigura că nu comportă riscuri de siguranţă.

Agenţia PAP susţine că mai multe sute de agenţi au fost implicaţi în operaţiunea din jurul pieţei. Un jurnalist video al Reuters a văzut agenţi înarmaţi sosind în apropiere.

Un client al hotelului Sofitel, care dă spre piaţă, a declarat că i s-a spus să părăsească clădirea doar pe ieşirea din spate.

ŞTIREA INIŢIALĂ: 

Presa poloneză a relatat că un bărbat s-a urcat pe un monument din piaţă şi ameninţă că se va arunca în aer.

"Nu intraţi, este o bombă", i-a spus unui reporter Reuters un agent de poliţie aflat la faţa locului.

Un purtător de cuvânt al poliţiei a confirmat că un bărbat s-a urcat pe monument.

Imagini postate pe platforma socială X arătau un bărbat care stătea în vârful monumentului Smolensk, ce comemorează victimele dezastrului aerian din 2010, în urma căruia au murit 96 de persoane, inclusiv preşedintele Lech Kaczynski şi soţia sa Maria.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.