Un bărbat înarmat a luat, marţi, 12 persoane ostatice într-o bancă,. în centrul Georgiei, şi cere sume importante de bani în schimbul eliberării acestora, anunţă autorităţile acstei ţări din Caucaz, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul georgian de Interne anunţă că suspectul s-a baricadat într-o agenţie a Băncii Georgiei, la Kutaisi, un oraş cu aproximativ 150.000 de locuitori.

”Pentru moment, în clădire sunt 12 ostatici”, anunţă ministerul într-un comunicat.

Poliţia a fost desfăşurată la faţa locului, iar o anchetă a fost deschisă cu privire la un ”act terorist, luare de ostatici şi port de armă”, precizează el.

Postul independent de televiziune Mtavari TV a difuzat o înregistrare video făcută de către un ostatic cu telefonul, în care par să apară dispozitive explozive în apropierea intrării.

Răpitorul ”a spus că sunt bombe care vor exploda dacă este deschisă uşa”, spune această persoană.

În altă înregistrare video apare un bărbat înarmat - care poartă o uniformă de camuflaj şi o mască - în interiorul băncii.

O voce de femeie spune, în această înregistrare, ”el cere două milioane de dolari. Are o grenadă şi există bombe care vor exploda”.

În octombrie 2020, un bărbat înarmat a luat ostatice 43 de persoane, într-o agenţie a Băcnii Georgiei din oraşul Zugdidi (vest).

El i-a eliberat pe toţi ostaticii şi a reuşit să fiugă cu o sumă necunocută de bani, fără să fie găsit vreodată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.