Un bărbat i-a smuls microfonul activistei pentru climă Greta Thunberg şi a apucat să spună câteva cuvinte criticându-i activismul pro-palestinian, la un miting pentru climă care avea loc duminică la Amsterdam, relatează The Times of Israel.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Thunberg şi-a atras critici pe scară largă pentru multe postări care îşi exprimă solidaritatea cu Gaza, în timp ce abia menţionează atacul brutal al Hamas din 7 octombrie, când 1.200 de oameni au fost ucişi în sudul Israelului şi cel puţin 240 au fost răpiţi şi duşi în Gaza.

Adresându-se a zeci de mii de persoane, Thunberg a invitat pe scenă o femeie palestiniană şi o femeie afgană, spunând: „Ca mişcare pentru justiţia climatică, trebuie să ascultăm vocile celor care sunt oprimaţi şi ale celor care luptă pentru libertate şi dreptate. Altfel, nu poate exista justiţie climatică fără solidaritate internaţională”.

Un bărbatul a urcat după aceea pe scenă, i-a smuls microfonul din mână şi i-a spus: „Am venit aici pentru o demonstraţie climatică, nu pentru o viziune politică”.

Imediat au intervenit mai multe persoane pentru a-l scoate de pe scenă în timp ce mulţimea huiduia.

Thunberg i-a spus „Calmează-te”, iar apoi a scandat: „Nu există dreptate climatică pe pământul ocupat”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.