Un bărbat din Noua Zeelandă identificat ca fiind Philip Arps a fost condamnat la 21 de luni de închisoare după ce a distribuit o transmisiune în direct a atacului terorist din Christchurch, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Arps a trimis videoclipul la 30 de persoane şi unui prieten, cerând să fie inclusă şi o numărătoare a victimelor.

În martie, un bărbat a ucis 51 de persoane în atacuri la două moschei din oraşul neozeelandez Christchurch.

Arps a pledat vinovat, fiind acuzat că a distribuit materiale inacceptabile online.

De asemenea, Arps intenţiona să distribuie şi un videoclip modificat, care includea o numărătoare a victimelor şi o ţintă.

Judecătorul O’Driscoll a condamnat acţiunile lui Arps, numindu-le „o infracţiune motivată de ură”. El a adăugat că Arps a fost în mod special „nemilos” distribuind videoclipul din nou în zilele de după atac.

Arps, un om de afaceri de 44 de ani, a pledat vinovat în aprilie. El a fost de asemenea condamnat în 2016 pentru un comportament ofensator după ce a lăsat un cap de porc la intrarea moscheii Al Noor – una dintre cele vizate de atacurile din martie.

Atacul de pe 15 martie a fost cel mai grav atentat terorist din istoria Noii Zeelande. Atacatorul, australianul Brenton Tarrant, este vizat de 92 de capete de acuzare. El a pledat săptămâna aceasta nevinovat privind toate capetele de acuzare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.