Un bărbat a fost arestat în Germania în legătură cu asasinarea unui lider local CDU care se pronunţa în favoarea refugiaţilor, au anunţat duminică autorităţile, iar presa scrie că acesta are legături cu extrema dreaptă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un bărbat în vârstă de 45 de ani a fost arestat sâmbătă, în urma asasinării prin împuşcare, la începutul lui iunie, a lui Walter Luebcke, preşedintele districtului Kassel, la nord-est de Frankfurt, un membru al Uniunii Creştin Democrate (CDU) a cancelarului Angela Merkel, au anunţat poliţia şi procuratura într-o declaraţie comună.

”Arestarea a avut loc în baza unor probe de ADN, iar suspectul a compărut în această (duminică) după-amiza în faţa unui judecător de instrucţie la Kassel”, au anunţat autorităţile.

Poliţia şi procuratura au refuzat să facă declaraţii cu privire la un posibil mobil şi au anunţat că urmează să furnizeze, în zilele următoare, alte informaţii presei despre arestare şi înaintarea anchetei.

Ziarele Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) şi Bild scriu că suspectul ”provine din rândul extremei drepte”, fără să facă alte precizări.

Walter Lübcke, în vârstă de 65 de ani, a fost înmormântat sâmbătă, potrivit DPA; după ce a fost găsit mort la 2 iunie, pe terasa casei sale, la Wolfhagen, la periferia oraşului Kassel.

Liderului CDU i s-a tras un glonţ în cap de distanţă mică şi zăcea într-o baltă de sânge, potrivit poliţiei.

În 2015, după hotărârea Angelei merkel de a deschise frontierele unor sute de mii de irakieni şi sirieni, Walter Lübcke a apărat drepturile refugiaţilor, devenind astfel ţinta furiei extremei drepte.

Procuratura a refuzat să facă declaraţii cu privire la informaţii dezvăluite de DPA, FAZ şi tabloidul Bild, potrivit cărora bărbatul arestat sâmbătă este cunoscut poliţiei în legătură cu o infracţiune gravă anterioară, scrie DPA.

Arestarea are loc după ce altă ”persoană de interes” a fost reţinută şi eliberată săptămâna trecută.

Acest din urmă suspect a fost plasat în arest preventiv pe timpul unor investigaţii, în baza unor probe de care dispuneau deja, au precizat autorităţile, fără să ofere alte detalii.

Anchetatori la nivel federal au înfiinţat o comisie alcătuită din 50 de oameni în vederea anchetării asasinatului, după excluderea ipotezei sinuciderii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.