Un tânăr de 21 de ani care a recunoscut că a vrut să o ucidă pe regina Elizabeth a II-a cu o arbaletă, la Castelul Windsor, în ziua de Crăciun din 2021, a fost condamnat joi, la Londra, la nouă ani de închisoare, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jaswant Singh Chail, care suferă de probleme psihice, a fost arestat în dimineaţa zilei de 25 decembrie 2021, în apropierea apartamentelor suveranei. El purta o mască de metal şi avea o arbaletă. Regina, care a murit în toamna anului următor, avea 95 de ani la acea dată.

Tânărul va rămâne internat într-un spital de psihiatrie până când starea sa va permite să fie transferat la închisoare, potrivit sentinţei "hibride" pronunţate de judecătorul Nicholas Hilliard.

Regina a stat la Castelul Windsor în timpul pandemiei de Covid-19 şi se afla acolo în 2021 în perioada sărbătorilor alături de alţi membri ai familiei regale, inclusiv fiul ei Charles, care a devenit rege în septembrie anul trecut, după moartea suveranei.

În momentul arestării sale, după ce a intrat în perimetrul castelului, suspectul a declarat poliţiei că se afla "acolo pentru a o ucide pe regină". Ulterior, el a fost internat pentru a primi tratament psihiatric.

Jaswant Singh Chail a pledat vinovat în februarie pentru "fabricarea sau deţinerea intenţionată a unei arbalete încărcate cu intenţia de a o folosi pentru a răni persoana Majestăţii Sale Regina Elizabeth a II-a sau pentru a-i face rău Majestăţii Sale". El a pledat, de asemenea, vinovat pentru ameninţare cu moartea şi pentru posesie ilegală a unei arme.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.