Un vehicul a lovit joi grilajul care închide accesul pe Downing Street, strada pe care se află biroul premierului britanic, la Londra, anunţă poliţia, care precizează că a arestat un bărbat şi că nicio persoană nu a fost rănită, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

Un dispozitiv important de securitate a fost desfăşurat după incident, iar circulaţia tutieră s-a reluat joi seara.

”Către ora (locală) 16.20 (18.20, ora României), o maşină a lovit grilajul Downing Street, pe Whitehall”, un bulevard care dă în Downing Street.

”Poliţişti înarmaţi au arestat un bărbat la faţa locului, suspectat de daune penale şi conducere periculoasă”, a anunţat într-un cmunicat poliţia.

”Niciun rănit nu a fost semnalat. Investigaţii sunt în curs, în vederea stabilirii a ceea ce s-a întâmplat”, a mai anunţat Poliţia din Londra.

Premierul Rishi Suânak se afla la Downing Street, potrivit BBC.

Şeful Guvernului a plecat de la numărul 10, pe Downing Street, după incident.

Imagini difuzate de BCC surprind o maşină albă, care circula cu viteză mică, traversând Whitehall. Ea urcă apoi pe tortuar şi se opreşte, după ce loveşte uşor poarta înaltă şi neagră.

Gardul nu pare avariat de impact.

”Am auzit un bang şi m-am uitat. Am văzut mulţi poliţişti cu tasere sărind pe un bărbat”, declară Simon Parry, un martor la scenă, citat de agenţia britanică de presă Press Association (PA).

Downing Street se află în cartierul ministerelor, la Londra, în apropiere de Parlament.

Securitatea este mereu prezentă - bariere de-a lungul trotuarului şi la marginea străzii.

O mare parte a Whitehall a fost închisă circulaţiei rutiere şi publicului, după care a fost redeschisă, către ora locală 17.45 (19.45, ora României), un moment al zilei în care numeroşi fincţionari pleacă de la birou, în acest cartier totodată turistic.

Grilajul care închide accesul pe celebra stradă a fost instalat în 1989, din motive de securitate.

Anterior, publicul putea să se apropie - pe jos - de celebra uşă neagră prin care se intră în reţedinţa oficială a premierului, în faţa căreia aceştia vorbesc, de obicei.

În 1991, în peioada violenţelor din Irlanda din Nord, gruparea paramilitară Armata Republicană Irlandeză (IRA) a lansat trei obuze de mortier asupra reşedinţei premierului de atunci, John Major.

Grilajul, păzit de către agenţi înarmaţi, este prima linie de securitate a Downing Street.

Maşinile oficiale care intră pe stradă sunt controlate cu atenţie, după care stâlpi amovibili sunt coborâţi şi le lasă să treacă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.