Autorităţile saudite au arestat un bărbat egiptean care apare într-un videoclip alături de o femeie la micul dejun, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În videoclipul descris de autorităţi ca fiind „ofensator”, bărbatul, angajat la un hotel, poate fi văzut cum mănâncă şi glumeşte alături de o colegă de serviciu.

Femeia, acoperită complet de niqab-ul islamic, face cu mâna la cameră şi mănâncă. Videoclipul a fost distribuit masiv pe reţelele sociale, lumea fiind revoltată. La sfârşit, femeia poate fi văzută cum îl hrăneşte pe bărbat.

„Ministerul Muncii a arestat un cetăţean străin în Jeddah după ce a apărut într-un videoclip ofensator”, se arată în comunicatul ministerului.

În Arabia Saudită, femeile şi bărbaţii care nu au relaţii apropiate trebuie să stea separaţi la locul de muncă şi în majoritatea restaurantelor. De asemenea, femeile nu pot face multe activităţi fără să fie însoţite de un bărbat, de cele mai multe ori un membru al familiei.

Ministerul a comunicat că patronul hotelului a fost convocat pentru că nu a respectat regulile guvernului care prevăd o segregare de gen la locul de muncă. Autorităţile au făcut apel către cetăţenii străini din Arabia Saudită să respecte „valorile şi tradiţiile societăţii saudite.”

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.