Un bărbat a fost arestat după ce a aruncat, joi, un cocteil Molotov în incinta vilei în care Aung San Suu Kyi a stat în arest la domiciliu, a anunţat poliţia locală, citată de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nicio persoană nu a fost rănită, iar dispozitivul incendiar a provocat doar pagube materiale minore.

Anchetatorii l-au reţinut pe Win Naing, în vârstă de 48 de ani, care acuză probleme psihice.

"El a mărturisit că a luat o sticlă cu benzină şi a aruncat-o în incinta casei", a anunţat poliţia, adăugând că suspectul lucrează la o societate de construcţii.

Win Naing a explicat că a fost "vrăjit" pentru a face acest gest.

Laureata Nobelului pentru Pace se afla joi în capitală, Naypyidaw, unde locuieşte cea mai mare parte a timpului. Ea urma să susţină un discurs prin care să marcheze cei doi ani de când se află la putere partidul său, Liga Naţională a Democraţiei (NLD).

După ce a fost ţinută în disidenţă timp de aproape 30 de ani, dintre care 15 în arest la domiciliu, Aung San Suu Kyi a preluat în aprilie 2016 controlul Guvernului, în urma unui triumf electoral.

Ea rămâne un simbol în ţara sa după doi ani de conducere, însă este foarte criticată în prezent, pe scena internaţională, din cauza modului în care a gestionat criza rohingya.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.