Un baraj s-a rupt vineri în oraşul Orsk, situat în munţii Urali din Rusia, iar evacuarea populaţiei este în curs de desfăşurare, au anunţat serviciile de urgenţă locale, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Agenţia de ştiri de stat TASS a citat Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă, care a declarat că până la 4.000 de case în care locuiesc 10.000 de locuitori dintr-o zonă suburbană din Orsk, oraş care are o populaţie totală de aproximativ 230.000 de locuitori, ar putea fi inundate ca urmare a ruperii barajului.

Serviciile locale de urgenţă au declarat într-un comunicat că lucrează pentru a evacua locuitorii şi a consolida barajul din Orsk, care se află la aproximativ 1.800 km est de Moscova, la graniţa cu Kazahstanul.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Presa rusă a relatat că autorităţile locale au înfiinţat şase puncte de evacuare pentru rezidenţi.

Imagini neverificate care circulă pe aplicaţia de mesagerie Telegram păreau să arate cum apa ţâşneşte printr-o spărtură a unui mal de pământ de mică înălţime.

În regiunea Orenburg a fost declarată stare de urgenţă, iar autorităţile au ajutat 3.500 de persoane afectate de inundaţii, la nivel naţional, în ultimele zile.

Regiunea, care include Orsk, precum şi alte provincii din Urali şi părţi învecinate din Kazahstan au fost afectate de inundaţii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.