Un băiat în vârstă de nouă ani, Haidar, este blocat de marţi într-un puţ gol, adânc de 25 de metri, într-un sat din provincia Zabul, în sud-estul Afganistanului, unde o operaţiune era în curs, într-o încercare de salvare a copilului, anunţă joi surse oficiale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”O echipă este acolo, cu o ambulanţă, oxigen şi alte lucruri necesare” în vederea salvării copilului, a cărui ”sănătate este bună şi care cere uneori hrană şi apă”, a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter secretarul vicepremierului Abdul Ghani Baradar, Abdullah Azzam.

Circumstanţele exacte ale căderii copilului în puţ, care a secat, nu erau cunoscute încă.

Acest accident aminteşte de cel de la începutul lui martie, în Maroc, al lui Rayan, în vârstă de cinci ani, care a căzut pe fundul unui puţ secat şi care a murit după cinci zile de eforturi aprige ale unor salvatori.

Această dramă a provocat o emoţie considerabilă, amplificată de reţele de socializare, atât în Maroc, cât şi în lume.

Joi, în înregitrări video difuzate pe reţele de socializare, apare un tânăr afgan, Haidar, care poartă un pulover albastru, aşezat, blocat pe fundul unui puţ, cu umerii sprijiniţi de peretele puţului şi care îşi poate mişca cu uşurinţă, în mod vizibil, mâinile şi partea de sus a corpului.

În faţa copilului se află o lampă, care luminează fundul puţului, situat în satul Shokhak.

Aceste imagini au fost filmate cu o cameră coborâtă cu un fir în puţ.

Într-o serie de înregistrări video, copilul plânge şi geme, iar în alta vorbeşte cu tatăl său.

”Haida, vorbeşte cu mine. Încercăm să te scoatem. Eşti bine, fiul meu? Vorbeşte cu mine şi nu plânge. Muncim să te scotem”, îi spune tatăl.

”Bine, am să vorbesc în continuare”, îi răspunde băiatul încet, pe un ton plângăreţ.

Excavatoare au săpat găuri mari în pământ, în vederea accesării puţului.

Salvatori ”muncesc pentru a se asigura că copilul nu este rănit de surparea puţului”, a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter Ahmadullah Wasiq, unul dintre purtătorii de cuvânt ai talibanilor, aflaţi la putere în Afganistan.

”Ministerul aApărării este pregătit să livreze material cu elicopterul dacăeste necesar”, anunţă el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.