Două persoane, inclusiv un băiat în vârstă de cinci ani, au fost rănite de către o femeie care a deschis focul între două slujbe şi a fost ucisă de poliţişti prezenţi într-o biserică a celebrului pastor şi televanghelist Joel Osteen, în Texas, unul dintre cele mai mari ”temple” religioase americane, anunţă luni poliţia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Atacatoarea, înarmată cu o puşcă şi însoţită de un copil, a intrat în biserică - un fost stadion acoperit cu o capacitate de 16.800 de locuri - duminică, spre ora locală 14.00 (22.00, ora României), a anunţat într-o conferinţă de presă şeful Poliţiei din Houston, Troy Finner.

Femeia a început să tragă, dar poliţişti de la faţa locului - care nu se aflau în timpul serviciului - au ripostatrapid şi au ucis-o, a precizat el.

Un copil în vârstă de cinci ani se află într-o ”stare critică”, la un spital, iar un bărbat în vârstă de 50 de ani a fost împuşcat în picior, potrivit şefului poliţiei.

Atacul a avut loc între două servicii religioase, chiar înainte de începutul slujbei în spaniolă, a anunţat pastorul Osteen, în vârstă de 60 de ani, ale cărui predici sunt transmise în direct la televiziune şi sunt privite de milioane de persoane săptămânal.

El s-a declarat ”bulversat” de atacul armat.

”Nu-mi imaginez ce s-ar fi întâmplat dacă ar fi avut loc în slujba de la ora 11.00. Îi mulţumim lui Dumenzeu pentru asta”, a declarat el într-o conferinţă de presă, adăugând că se roagă pentru victime şi atacator.

Patorul Joel Osteen şi-a înfiinţat în 1959 biserica, care nu are un nume şi care se vrea apolitică şi charismatică.

Statele Unite, în care numărul armelor este mai mare decât al locuitorilor, înregistrează cel mai mare nivel al mortalităţii din cauza armelor de foc dintre ţările dezvoltate.

Atacurile armate sunt un flagel în America pe care guvernele succesive au eşuat să-l controleze, în contextul în care mulţi americani sunt ataşaţi de armele lor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.