Un avion aparţinând companiei aeriene irlandee low-cost Ryanair care asigura o legătură de la Dublin la Cracovia a fost nevoit să aterizeze pe un aeroport la Berlin, a anunţat poliţia germană, fără să precizeze imediat motivul, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cotidianul Bild Zeitung scrie că ar fi vorba despre o alertă cu bombă.

O purtătoare de cuvânt a forţelor de ordine a declarat AFP că un motiv ”de ordin poliţienesc” a condus la această măsură de protecţie şi a refuzat să ofere alte informaţii.

Avionul - la bordul căruia se aflau 160 de persoane - a aterizat duminică, la ora locală 20.08 (21.08, ora României), pe pista Aeroportului Berlin-Brandenburg, în sudul capitalei germane.

Luni avionul se afla în continuare pe pistă.

Aeronava urmează să plece imediat după ridicarea măsurilor de securitate, a subliniat purtătoarea de cuvânt.

Presa germană scrie că bagajele pasagerilor au fost scoase pe pistă pentru a fi verificate de echipe cu câini.

Avionul era înconjurat de numeroase echipe de poliţie.

”Aeronava companiei Ryanair a cerut să aterizeze de urgenţă şi a obţinut imediat o autorizare”, a declarat cotidianului Bild un purtător de cuvânt al aeroportului, Jan-Peter Hack.

”El este staţionat, iar poliţia şi pompierii se află la faţa locului”, a adăugat el, precizând că pasagerii au fost condusşi în terminal pentru a li se da să mănânce.

Un avion Ryanair care efectua aceeaşi legătură Dublin-Cracovia vara trecută a aterizat de urgenţă la Londra, în urma unei alerte cu bombă care s-a dovedit falsă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.