Autorităţile aviatice ruse au anunţat că un avion înregistrat în Rusia, care ar fi avut la bord şase persoane, a dispărut de pe ecranele radarelor deasupra Afganistanului în noaptea de sâmbătă spre duminică, iar poliţia locală afgană a declarat că a primit informaţii despre un accident, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autorităţile aviatice ruse au precizat într-un comunicat că avionul era un zbor charter de ambulanţă care venea din India, via Uzbekistan, cu destinaţia Moscova. Este vorba de un avion de fabricaţie franceză Falcon 10 Dassault, produs în 1978.

Poliţia din nordul Afganistanului a primit, la rândul ei, informaţii despre prăbuşirea unui avion într-o regiune muntoasă şi izolată din provincia Badahşan, a declarat duminică un purtător de cuvânt al poliţiei provinciale. O echipă a fost trimisă la locul prăbuşirii, dar este o zonă îndepărtată, la peste 200 km de capitala provincială Fayzabad, iar echipa va avea nevoie de 12 ore pentru a ajunge acolo. Poliţia afgană nu are deocamdată detalii confirmate cu privire la tipul de avion, cauza prăbuşirii sau victimele.

Autoritatea indiană pentru aviaţie civilă a declarat, la rândul său, că nu este vorba despre un zbor comercial programat sau de o aeronavă charter indiană şi că "sunt aşteptate mai multe detalii".
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.