Un zbor al companiei AirAsia X către capitala malaysiană Kuala Lumpur a fost nevoit să se întoarcă din drum în Australia, din cauza unei probelem la un motor care l-a făcut să se ”zdruncine ca o maşină de spălat”, scrie BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit CNN, care citează un pasager, pilotul zborului D7237 efectuat cu o aeronavă de tip Airbus A330, cu 359 de pasageri la bord, le-a cerut pasagerilor să se roage

Pilotul le-a spus pasagerilor că a decis să se întoarcă la Perth după 90 de minute de la decolare din cauza unor ”probleme tehnice”, potrivit postului britanic.

”Mi-am dat seama după reacţia însoţitorilor de bord că era într-adevăr grav”, a declarat pentru ABC News o pasageră, Sophie Nicolas.

Avionul a aterizat în siguranţă duminică, la ora locală 10.00 (5.00, ora României).

”Am plâns mult, numeroase persoane plângeau, încercau să-şi sune mamele, dar nu puteam face altceva decât să aşteptăm şi să avem încredere în căpitan”, a declarat Nicolas.

”Toată lumea a izbbucnit în aplauze atunci când am aterizat”.

Poliţia a anunţat că serviciile pentru urgenţă maritimă de la nord de Perth au fost alertate să se pregătească în vederea unei eventuale amerizări, scrie presa.

Unii dintre pasagerii de la bordul zborului acestei companii low-cost au declarat că motorul avionului s-a ”oprit”, ceea ce l-a făcut să se zdruncine.

AirAsia X nu a oferit detalii despre problemele tehnice cu care s-a confruntat nava în acest incident.

Într-un comunicat, compania a subliniat că siguranţa pasagerilor este ”prioritatea (sa) absolută”.

La începutul acestei luni, un avion de tip Airbus A330 aparţinând companiei China Eastern Airlines a fost nevoit să aterizeze de urgenţă la Sydney, după ce o gaură s-a căscat în carcasa motorului.

Mai mulţi pasageri îngroziţi au declarat ulterior că au auzit zgomote foarte puternice imediat după decolare, de la Sydney către Shanghai. Imagini postate pereţele de socializare surprind amploarea avariei.

În decembrie 2014, o aeronavă AirAsia s-a prăbuşit în Marea Java, iar toate cele 182 de persoane de la bord au murit, în urma unei defecţiuni în timpul zborului la sistemul de control al direcţiei avionului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.