Un avion american de luptă de tip F-16 a suferit o ”urgenţă în zbor”, în largul coastei de vest a Coreei de Sud, şi s-a prăbuşit, miercuri, însă pilotul s-a catapultat şi a fost salvat, anunţă armata americană, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Un avion (de vânătoare de tip) F-16 Fighting Falcon (...) a înregistrat o urgenţă în zbor, deasupra Mării de Vest (Marea Galbenă) şi s-a prăbuşit miercuri, către ora (locală) 8.41 (1.41, ora României)”, anunţă într-un comunicat Forţele americane.

”Pilotul s-a catapultat fără probleme şi a fost salvat către ora (locală) 8.30 (2.30, ora României). El este conştient şi a fost transportat la o instituţie medicală în vederea unor examinări”, precizează armata americană.

”Suntem foarte recuoscători Republicii Coreea şi tuturor coechipierilor noştri care au făcut posibilă salvarea rapidă a pilotului nostru”, anunţă colonelul Matthew C. Gaetke, comandantul unităţii din care făcea parte avionul de vânătoare.

”Ne vom concentra de-acum asupra căutării şi recuperării aeronavei”, anunţă el.

Cauza accidentului nu va fi făcută publică înainte de sfârşitul anchetei, precizează el.

Paza de Coastă sud-coreeană, contactată de AFP, anunţă că avionul s-a prăbuşit în apropierea Insulei Mokdeok, în largul coastei de vest.

Aceasta este a treia oară când un avion american de vânătoare de tip F-16 se prăbuşeşte în largul Coreei de Sud din mai 2023.

De fiecare dată, piloţii au fost salvaţi.

Statele Unite, principalul aliat al Coreei de Sud, staţionează aproximativ 28.500 de militari în această ţară, pentru a ajuta să se apere de Coreea de Nord, dotată cu arma nucleară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.