Un avion al companiei ruseşti Aeroflot, care circula de la Miami la Moscova, a încălcat, duminică, interdicţia de a circula în spaţiul aerian canadian, anunţă BBC. Ministerul Transportului din Canada deschide o investigaţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un avion comercial rus a zburat în spaţiul aerian canadian, duminică, în ciuda interdicţiei impuse de Canada care împiedică orice avioane ruseşti să intre pe teritoriul său. 

Avionul zbura către Moscova de la Miami, Florida, potrivit site-ului de urmărire a zborurilor Flight Aware. 
 


Ministerul Transporturilor din Canada a transmis că va examina conduita zborului 111 Aeroflot şi ”nu va ezita să ia măsurile corespunzătoare”. 

Canada, împreună cu mai multe state, a decis să-şi închidă spaţiul aerian pentru aeronavele ruseşti, într-o mişcare fără precedent, menită să exercite presiuni asupra Moscovei pentru a opri invazia Ucrainei. 

Compania aeriană rusă Aeroflot a anunţat că va suspenda toate zborurile către Europa începând de luni, după ce UE a decis să închidă întreg spaţiul său aerian pentru toate avioanele ruseşti

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.