Cel puţin 11 oameni au fost ucişi într-un atac aeriean al Israelului asupra unei tabere de refugiaţi aflată lângă o maternitate din Rafah, a declarat, sâmbătă, Ministerul palestian al Sănătăţii din Gaza, citat de CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Atacul a lovit zona unde locuitori strămutaţi din Gaza se adăposteau în corturi, în afara porţilor Spitalului Maternitate Emirati din Tal Al-Sultan, în Rafah, cel mai sudic oraş din Gaza.

Ministerul a afirmat că alte 50 de persoane, inclusiv copii, au fost rănite în atac. Un paramedic care lucra la spital, pe nume Abdel Fattah Abu Marhi, şi o asistentă se află printre cei morţi, potrivit ministerului.

Forţele de Apărare Israeliene (IDF) au susţinut că au vizat, sâmbătă, terorisţi ai Jihadului Islamic din Rafah şi că spitalul din zonă nu a fost avariat.

”În cursul acestei zile (sâmbătă), IDF şi ISA au vizat terorişti ai Jihadului Islamic şi infrastructură teroristă în zona Rafah”, se arată în declaraţie. ”Lovitura de precizie a fost dată împotriva teroriştilor Jihadului Islammic şi nu a provocat pagube spitalului din zonă”.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.