Un apropiat al premierului Benjamin Netanyahu ar urma să se întâlnească marţi cu oficiali ai administraţiei Biden, potrivit unei surse familiare cu aceste planuri, după ce liderul israelian a promis o "luptă lungă" în războiul din Gaza, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ron Dermer, considerat unul dintre cei mai apropiaţi aliaţi ai lui Netanyahu, este aşteptat să se întâlnească cu oficiali de la Casa Albă şi de la Departamentul de Stat pentru a discuta despre următoarea fază a războiului din Gaza, a declarat sursa pentru CNN.

Dermer este un membru al cabinetului de război al Israelului care a fost anterior ambasador în Statele Unite. Se aşteaptă ca el să se întâlnească cu consilierul pe probleme de securitate naţională Jake Sullivan, cu secretarul de stat Antony Blinken şi cu membri ai Congresului, potrivit Axios, care a relatat primul despre aceste întâlniri.

Consiliul Naţional de Securitate a declarat pentru CNN că nu are nicio întâlnire de anunţat "în acest moment".

Întâlnirile aşteptate au loc în contextul în care Casa Albă a căutat ca Israelul să se îndepărteze de războiul de mare intensitate pe care îl duce de aproape trei luni în Gaza şi care s-a soldat cu aproximativ 20.000 de morţi, potrivit Ministerului palestinian al Sănătăţii din Ramallah, care îşi extrage datele de la Ministerul Sănătăţii din Gaza, controlat de Hamas.

Săptămâna trecută, Casa Albă a declarat reporterilor că Israelul a asigurat Statele Unite că va trece la operaţiuni de mai mică intensitate, deşi administraţia nu a dorit să stabilească un termen specific pentru această tranziţie. Oficialii americani au declarat anterior pentru CNN că se aşteaptă ca Israelul să îşi schimbe tactica către operaţiuni mai localizate până în ianuarie.

Netanyahu a promis luni că războiul din Gaza este încă o "luptă lungă şi nu este aproape de final". După cea de-a doua sa vizită în Gaza de la începutul războiului, la 7 octombrie, Netanyahu a afirmat într-o declaraţie că Israelul va "aprofunda luptele".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.