Un cunoscut avocat chinez al drepturilor omului a murit subit din cauza unei insuficienţe renale, conform surselor Reuters. Avocatul era cunoscut drept cineva care nu consuma alcool şi care era într-o condiţie fizică bună.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Li Baiguang, avocat pentru drepturile omului care se întâlnea constant cu oficiali înalţi din SUA, a murit la spitalul armatei în estul Chinei.

„Eforturile de a-l salva au eşuat şi a murit. Nu îşi făcuse vreo verificare recentă privind sănătatea, aşa că nu se ştie dacă a fost vorba de o cauză pe termen lung”, a spus o sursă anonimă pentru Reuters.

Spitalul în care a decedat Li a refuzat să comenteze, argumentând că nu poate divulga informaţii personale despre pacienţi.

În 2008, Li a primit un premiu de la National Endowment for Democracy, o organizaţie non-profit finanţată de congresul american, pentru felul în care a apărat preoţii creştini arestaţi. Li a lăsat în urmă o soţie şi un băiat în vârstă de opt ani

Bob Fu, un cetăţean chinez-american şi un prieten apropiat, a declarat că moartea lui Li este suspectă având în vedere că un număr mare de activişti au murit din cauza insuficienţei renale în timp ce erau reţinuţi în ultimii ani.

„Li nu bea alcool şi nu fuma. Este foarte greu de crezut în condiţiile astea că ficatul unei persoane de 49 de ani ar putea ceda peste noapte”, a spus Fu.

El a adăugat că Li părea că este într-o condiţie fizică excelentă mai devreme luna aceasta în cadrul unei vizite la Washington unde s-a întâlnit cu oficiali americani.

În 2017, tratamentul necorespunzător al autorităţilor chineze ar fi contribuit la moartea lui Liu Xiaobo, câştigător al Premiului Nobel pentru Pace, precum şi a activistului Yang Tongyan, conform unui raport făcut public luni de organizaţia Apărătorii Chinezi ai Drepturilor Omului din Hong Kong.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.