Un parlamentar local abia ales, Daniel Halemba, în vârstă de 22 de ani, din cadrul Partidului Alternativa pentru Germania (AfD, extremă dreapta), care urma să facă parte pentru prima oară din Parlamentul landului Bavaria, a fost arestat de către forţele de ordine, după ce vecinii l-au auzit folosind salutul victoriei naziste "Sieg Heil".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Daniel Halemba este totodată membru al Frăţiei Studenţeşti Teutonia Praga.

Vecinii săi sunt cei care au denunţat saluturi naziste forţelor de ordine.

În septembrie, poliţia a percheziţionat sediul asociaţiei studenţeşti.

Poliţia a descoperit atunci simboluri ale regimului nazist, inclusiv svastici, interzise în Germania, care întreţine o relaţie delicată cu această parte a istoriei sale.

”Ei vor să mă aresteze pe mine, un deputat ales al Parlamentului landului, cu trei zile înainte să-mi preiau mandatul, folosind un mandat de arestare total ilegal”, denunţă Daniel Halemba într-o înregistrare video postată pe canalul de Telegram al avocatului său.

Această înregistrare video a fost postată ulterior pe X.

Pe aceste platfome indignarea faţă de astfel de fapte este rară, iar unii cer eliberarea parlamentarului local, de exemplu deputatul AfD Jan Wenzel Schmidt.

Parlamentarul de extremă dreapta susţine că ”două autocolante (cu mesajul) «Atenţie, daţi afară migranţii!» şi «Islamul este pace!» au fost lipite pe un dulap al frăţiei şi o sticlă ”o sticlă de vin” cu efigia unui general SS, fapte pe care nu le consideră susţinute cu probe.

Tânărul parlamantar local urmează să fie prezentat în faţa justiţiei marţi, unde urmează să răspundă cu privire la acuzaţii de incitare la abuzuri rasiste, potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului Justiţiei, scrie The Guardian.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.