Un ales democrat, Jamaal Bowman, în vârstă de 47 de ani, a fost sancţionat după ce a declanşat în mod intenţionat o alarmă în Congres, care a condus la o evacuare a clădirii - timp de o oră - înaintea unui vot important, fapte recunoscute de ales la un tribunal, la Washington, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Parlamentarul a fost condamnat miercuri la plata unei amenzi în valoare de 10.000 de dolari şi urma să scrie o scrisoare în care să-şi ceară scuze forţelor de ordine.

În schimb, urmăririle declanşate împotriva alesului de căte o circumscripţie federală a statului New York urmează să fie abandonate, potrivit unor documente judiciare.

Faptele au avut loc la 30 septembrie.

Jamaal Bowman, un fost director de şcoală, a declarat că se grăbea să ajungă la Camera Reprezentanţilor pentru a asista la supunerea la vot a unei legi vizând evitarea paraliziei bugetare a statului federal.

El a tras alarma pentru a deschide o uşă de care nu reuşea să treacă.

Faptele au fost surprinse de o cameră de supraveghere video.

Clădirea a fost evacuată timp de o oră.

Republicanii îl acuză pe democrat de faptul că a vrut cu bună-ştiinţă să împiedice votul şi au făcut demersuri să-l dea afară din comisiile parlamentare din care face parte.

Jamaal Bowman - cunoscut prin poziţia sa progresistă şi schimburi de replici cu adversarii săi republicani - se declară recunoscător faţă de faptul că poliţia a recunoscut că ”nu a obstrucţionat sau nu a vrut să obstrucţioneze un vot sau operaţiuni ale Camerei” Reprezentanţilor.

Liderul grupului parlamentar democrat din Camera Reprezentanţilor Hakeem Jeffries i-a luat apărarea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.