Un al şaselea poliţist din Memphis - implicat în arestarea brutală a lui Tyre Nichols, care a murit la trei zile după aceasta - a fost ”eliberat din funcţie”, anunţă Poliţia din Memphis, scrie presa americană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”El a fost eliberat din funcţie împreună cu ceilalţi” poliţişti, a anunţat o purtătoare de cuvânt a Poliţiei din Memphis, Karen Rudolph.

”Această anchetă este în continuare în desfăşurare, iar mai multe informaţii vor fi furnizate pe măsură ce ancheta avansează”, a dat ea asigurări.

Poliţia din Memphis a desfiinţat în weekend Unitatea "SCORPION", însărcinată să patruleze în ”locuri cu infracţionalitate mare” în acest oraş şi care este implicată în arestarea brutală a lui Tyre Nichols.

Tyre Nichols, un tânăr afroamerican în vârstă de 29 de ani, a murit la 10 ianuarie, la trei zile după ce a fot bătut crunt de către poliţişti din Memphis, în timpul unei arestări.

O înregistrare video a arestării, făcută publică sâmbătă, a şocat profund opinia publică.

Preşedintele american Joe Biden, care a discutat cu familia lui Tyre Nichols, a îndemnat la manifestaţii paşnice.

Primii cinci poliţişti implicaţi au fost inculpaţi şi împotriva lor au fost formulate mai multe capete de acuzare, între care omucidere şi răpire.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.