Un al şaselea poliţist din Memphis - implicat în arestarea brutală a lui Tyre Nichols, care a murit la trei zile după aceasta - a fost ”eliberat din funcţie”, anunţă Poliţia din Memphis, scrie presa americană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”El a fost eliberat din funcţie împreună cu ceilalţi” poliţişti, a anunţat o purtătoare de cuvânt a Poliţiei din Memphis, Karen Rudolph.

”Această anchetă este în continuare în desfăşurare, iar mai multe informaţii vor fi furnizate pe măsură ce ancheta avansează”, a dat ea asigurări.

Poliţia din Memphis a desfiinţat în weekend Unitatea "SCORPION", însărcinată să patruleze în ”locuri cu infracţionalitate mare” în acest oraş şi care este implicată în arestarea brutală a lui Tyre Nichols.

Tyre Nichols, un tânăr afroamerican în vârstă de 29 de ani, a murit la 10 ianuarie, la trei zile după ce a fot bătut crunt de către poliţişti din Memphis, în timpul unei arestări.

O înregistrare video a arestării, făcută publică sâmbătă, a şocat profund opinia publică.

Preşedintele american Joe Biden, care a discutat cu familia lui Tyre Nichols, a îndemnat la manifestaţii paşnice.

Primii cinci poliţişti implicaţi au fost inculpaţi şi împotriva lor au fost formulate mai multe capete de acuzare, între care omucidere şi răpire.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.