Un afroamerican, Andrew Brown Jr., în vârstă de 40 de ani, a fost ucis de poliţie prin împuşcare în North Carolina, ultima persoană ucisă de către forţele de ordine după ce poliţistul alb Derek Chauvin a fost găsit vinovat de ucideerea afroamericanului George Floyd, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Andrew Brown Jr. ”a fost rănit mortal” de către un poliţist care a venit să-i comunice un mandat de percheziţie, la Elizabeth City, un orăşel situat în acest stat din sud-estul Statelor Unite, a anunţat şeriful comitatului Pasquotank, Tommy Wooten.

Presa locală scrie, citând martori, că Andrew Brown a fost împuşcat în timp ce se îndepărta de agenţi, la volanul maşinii sale.

Andrew Brown, tatăl a zece copii, nu era înarmat, a anunţat familia sa, citată de postul local de televiziune WAVY.

El a fost ucis la o zi după verdictul istoric în procesul poliţistului Derek Chauvin, găsit vinovat de trei capete de acuzare, inclusiv crimă, de uciderea lui George Floyd la Minneapolis, în Minnesota.

Euforia provocată de anunţul verdictuluilui juriului marţi a fost pătată de uciderea unei adolescente de culoare la Columbus, în Ohio, cu mai puţin de o oră înaintea verdictului. Ma'Khia Bryant, în vârstă de 16 ani, a fost ucisă de către un poliţist în timp ce părea să atace cu cuţitul altă adolescentă.

Şeriful Tommy Wooten a promis miercuri ”transparenţă” cu privire la evenimentele care au condus la moartea lui Andrew Brown Jr. în North Carolina.

Mici grupuri au manifestat în oraş.

Camera video de corp a poliţistului care a deschis focul funcţiona, a precizat şeriful, care spune că nu a văzut încă imaginile.

O anchetă a fost încredinţată Biriului de Investigaţii a statului North Carolina (SBI).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.