Poliţia americană a ucis prin împuşcare un activist antifascist, Michael Reinoehl, în vârstă de 48 de ani, în timpul unei arestări cu privire la presupusa ucidere a unuiextremist de drepta, weekendul trecut, la Portland, în Oregon, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Michael Reinoehl a fost ucis de o unitate a Forţelor speciale la Olympia, în statul Washington, după ce a plecat din apartament şi se urca într-o maşină.

”Suspectul a arătat o armă de foc, ameninţând viaţa agenţilor de menţinerea ordinii”, a anunţat într-un comunicat un purtător de cuvânt al şerifilor americani (US Marshals Service).

O anchetă a fost încredinţată Biroului şerifului din comitatul Thurston.

”Focuri de armă au fost trase în interiorul vehiculului. Individul a intrat în vehicul şi s-au tras alte focuri de armă”, a declarat un purtător de cuvânt al biroului, subliniind că nu poate oferi alte detalii.

”Părea un foc de artificii, atât de multe focuri de armă s-au tras”, a declarat un purtător de cuvânt, într-o înregistrare video difuzată pe Internet.

Michael Reinoehl, însărcinat cu securitatea în timpul manifestaţiilor la Portland ale mişcării Black Lives Matter (BLM) împotriva rasismului şi violenţelor poliţiei, era suspectat de faptul că l-a ucis sâmbătă seara (ora locală) pe Aaron Danielson, în vârstă de 39 de ani, un susţinător al lui Donald Trump care făcea parte dintr-un grup ce patrula în camionete, în centrul Portlandului, implicat în ciocniri cu manifestanţi.

Portlandul este teatrul unor acroşaje frecvente între manifestanţi de extremă stânga şi de extremă dreapta, după intensificarea contestării brutalităţii poliţiei şi rasismului, declanţate de uciderea lui George Floyd, la sfârşitul lui mai, la Minneapolis, prin asfixiere de către un poliţist alb.

Michael Reinoehl a recunoscut, într-o înregistrare video, că atras asupra lui Aaron Danielson şi a subliniat că a acţionat în legitimă apărare, de teamă că avea să fie înjunghiat.

”N-aveam de ales. Aş fi putut să stau acolo fără să fac nimic şi să-l las să ucidă pe vreunul dintre prietenii de culoare. Însă nu asta intenţionam”, a declarat el.

În mesaje difuzate pe reţele de socializare, Reinoehl se prezenta drept un snowboarder profesionist, un veteran din cadrul US Army şi ”100% ANTIFA”, mişcarea antifascistă din Statele Unite.

Donald Trump, care i-a luat luni apărarea unui minor în vârstă de 17 ani, inculpat de uciderea săptămâna trecută a doi manifestanţi împotriva rasismului la Kenosha, în Wisconsin, a cerut joi ca Michael Reinoehl să fie arestat.

Trump l-a acuzat pe Reinoehl că este ”un criminal cu sânge rece” şi un”infractor”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.