Uniunea Europeană (UE) şi NATO au îndemnat vineri Rusia să-şi ”recunoască responsabilitatea” în catastrofa zborului MH17, doborât de o rachetă deasupra Ucrainei în 2014, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În două comunicate separate, UE şi NATO îndeamnă Federaţia rusă să-şi recunoască ”responsabilitatea şi să coopereze deplin cu toate eforturile vizând să stabilească imputabilitatea” distrugerii avionului companiei Malaysia Airlines.

Şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov a declarat joi că Olanda nu a prezentat ”niciun fapt” care să permită acuzarea Rusiei.

Haga ”speculează (...) în scopuri politice” pe tema catastrofei zborului MH17, a denunţat Lavrov.

Ministrul olandez de Externe Stef Blok ”nu mi-a adus nicio probă” care să arate că racheta care a doborât zborul MH17 ar aparţine armatei ruse, a declarat Lavrov, în urma unei conversaţii la telefon cu omologul său olandez, la o zi după prezentarea unor informaţii din anchetă vizând Rusia.

Olanda şi Australia consideră Rusia vinovată în catastrofa zborului MH17, doborât de o rachetă deasupra Ucrainei în 2014, a anunţat joi Guvernul olandez, o declaraţie care ar putea antrena proceduri judiciare.

Cele două ţări, din care numeroşi cetăţeni se află între cele 298 de victime, ”consideră Rusia responsabilă de participarea în distrugerea” avionului companiei Malaysia Airlines, a anunţat Guvernul olandez într-un comunicat, la o zi după dezvăluiri ale anchetatorilor internaţionali, care au conchis că racheta provenea de la o unitate rusă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.