Uniunea Europeană a sancţionat 11 oficiali venezueleni implicaţi în acţiuni împotriva opoziţiei faţă de guvernul lui Nicolas Maduro, care i-a dat un termen de 72 de ore şefei Delegaţiei UE la Caracas să părăsească ţara, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Maduro a anunţat expulzarea reprezentanei UE Isabel Brilhante Pedrosa luni, într-un discurs la Palatul prezidenţial Miraflores.

”Cine sunt ei să încerce să se impună prin ameninţare? Cine sunt? Ajunge! De aceea am decis să-i dau 72 de ore ambasadoarei Uniunii Europene să părăsească ţara noastră”, a declarat preşedintele socialist.

”Vom rezolva asta în 72 de ore (...). Îi vom furniza un avion să plece, dar ne vom pune treburile în ordine cu Uniunea Eurpeană”, a adăugat el.

Venezuela a suspendat zborurile comerciale, din cauza pandemiei noului coronavirus.

UE a sancţionat luni 11 oficiali venezuelenii implicaţi în acţiuni împotriva opoziţiei faţă de Guvernul lui Nicolas Maduro - inclusiv pe Luis Parra, care a încercat să i se substituie în mai lui Juan Guaido la preşedinţia Parlamentului.

Juan Guaido este recunoscut drept preşedinte interimar al Venezuelei de peste 50 de ţări.

”Pretinsa alegere a lui Luis Parra nu este legitimă, pentru că nu respectă procedurile juridice şi nici principiile constituţionale democratice”, a denunţat UE.

Venezuela a fost în 2017 prima ţară din America Latină vizată de sancţiuni impuse de UE.

Între cei 11 oficiali venezueleni sancţionaţi de Bruxelles se mai află Juan Jose Mendoza, preşedintele Camerei Constituţionale a Curţii Suupreme, care l-a desemnat pe Luis Parra, un aliat al lui Maduro, drept preşedinte al Parlamentului venezuelean, şi generalul Jose Ornelas, care conduce Consiliul Naţional venezuelean al Apărării.

UE le reporşează faptul că sunt ”deosebit de responsabili e acţiuni împotriva funcţionării democratice a Adunării Naţionale, privând de imunitate parlamentară mai mulţi membri” ai acesteia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.