Uniunea Europeană (UE) face totul în vederea unei accelerări a producţiei vaccinurilor împotriva covid-19 şi urmează să producă - de la sfârşitul acestui an - între două şi trei miliarde de doze vaccin pe an, a anunţat miercuri comisarul european însărcinat cu Piaţa Internă şi Industria Thierry Breton la postul francez de radio Europe1.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este indispensabil ca în Europa să avem acces la vaccin (împotriva covid-19) în mod echitabil şi proporţionat, în funcţie de stat”, apreciază el.

”Europa urmează să aibă, până la sfârşitul anului, capacitatea de a produce între două şi trei miliarde de doze pe an”, anunţă comisarul.

UE face totul pentru a accelera producţia vaccinurilor împotriva covid-19, dă asigurări Breton, care precizează că Bruxellesul s-a angajat într-o ”luptă” împotriva covid-19 în doiă faze.

”Mai întâi, faza ştiinţifică, pe care am câştigat-o printr-un vaccin dezvoltat în zece luni, faţă de cinci-zece ani de obicei, o realizare”, apreciază el.

Cea de a doua fază - a producţiei vaccinului - vizează ”asigurarea producerii vaccinurilor, care este extrem de complicată”, declară comisarul european, care precizează că la fabricarea unii vaccin sunt necesare 400-500 de componente, iar ”dacă o singură componentă lipseşte, atunci se opreşte întregul lanţ”.

Potrivit comisarului european, 178 de milioane de doze de vaccin împotriva covid-19 au fost distribuite în lume, potrivit unor date de la 17 februarie.

Astfel, ”53 de milioane în Statele Unite, 41 de milioane în China şi 35 de milioane în Europa”, detaliază Breton.

Uniunea Europeană, criticată din cauza lentorii lansării vaccinării împotriva covid-19, are ca obiectiv ”să fie suveramă în Sănătate până la sfârşitul acestui an”, anunţă comisarul eurpean al Industriei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.