Negocierile de la Viena privind relansarea acordului nuclear între puterile occidentale şi Iran, convenit în 2015, vor fi reluate marţi, obiectivul fiind revenirea Statelor Unite în acord şi convingerea Iranului să respecte din nou acest pact, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţi ai Iranului, Marii Britanii, Chinei, Franţei, Germaniei şi Rusiei s-au întâlnit la Viena pentru a conveni paşii necesari pentru ca acordul, din care fostul preşedinte american Donald Trump s-a retras în 2018, să fie relansat.

”Participanţii îşi vor continua discuţiile în vederea unei posibile reveniri a Statelor Unite (în acord) şi cu privire la modul de asigurare a implementării complete şi eficiente (a acordului), a anunţat UE într-un comunicat.

O delegaţie americană se află într-o locaţie separată la Viena, permiţând reprezentanţilor celor cinci puteri să facă naveta între ambele părţi, deoarece Iranul a respins discuţiile directe.

În primele două runde, părţile europene participante la acord au spus că au văzut progrese, dar că este nevoie de mult mai multă muncă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.