Uniunea Europeană (UE) denunţă o atmosferă ”de intimidare” în alegerile legislative care au avut loc în weekend în Rusia, în urma cărora acuză Moscova, între altele, de introducerea unor buletine de vot în urne şi reprimarea opoziţiei, relatează Euronews.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aceste alegeri s-au desăşurat într-o atmosferă de intimidare a vocirlor critice şi opoziţiei”, acuză un purtător de cuvânt al Comisiei Europene (CE), Peter Stano.

Parlamentul European (PE) cerea, într-o moţiune adoptată săptămâna trecută, ca UE să nu recunoască legitimitatea Dumei de Stat, Camera inferioară a Parlamentului rus, în cazul în care scrutinul este denunţat drept fraudulos.

Eroparlamentarii vor mai ales să facă o diferenţă între poporul rus şi liderul de la Kremlin, Vladimir Putin.

”Europenii sunt de partea poporului rus şi societăţii civile ruse, aflate sub presiune. Suntem critici şi mai mult decât critici în privinţa situaţiei democratice şi Guvernului”, sublinia eurodeputatul Serghei Lagondinsky (Verzi).

Ambasadorul Rusiei la UE a denunţat această moţiune drept un exemplu de amestec în politica naţională şi în procesul electoral din Rusia.

Înaltul Reprezentant UE pentru Politică Externă şi de Securitate Josep Borrell urmează să se întâlnească, săptămâna aceasta, la New York, în marja Adunării Generale a ONU, cu omologul său rus Serghei Lavrov.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.