Statele membre ale Uniunii Europene au decis, duminică, să deblocheze 450 de milioane de euro pentru a cumpăra arme şi a le livra forţelor armate ucrainene pentru a le ajuta să reziste ofensivei ruse, a anunţat şeful diplomaţiei europene Josep Borrell.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"S-a ajuns la un acord pentru furnizarea de arme armatei ucrainene în valoare de 450 de milioane şi echipamente de protecţie şi combustibil pentru 50 de milioane. Toate acestea vor fi acoperite de Facilitatea noastră pentru pace şi Fondul nostru interguvernamental. Este pentru prima dată în istorie când vom face acest lucru”, a declarat Josep Borrell, după o întâlnire prin videoconferinţă a miniştrilor de externe ai UE, relatează Le Figaro.

De asemenea, miniştrii europeni de externe au convenit duminică, de comun acord cu puterile G7, să blocheze tranzacţiile Băncii Centrale Ruse.

"Mai mult de jumătate din rezervele Băncii Centrale vor fi paralizate pentru că sunt păstrate în unităţi din ţările G7”, a spus Josep Borrell, subliniind că acordul politic al miniştrilor a deschis calea pentru adoptarea formală şi adoptarea măsurii la deschiderea pieţelor de luni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.