Militarii ucraineni se vor antrena pe tancuri de luptă Leopard 2 în Polonia, a declarat ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, în ciuda eşecului aliaţilor de a ajunge la un acord pentru a furniza Kievului aceste vehicule fabricate în Germania, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reznikov a făcut aceste declaraţii într-un interviu pentru ediţia ucraineană a postului Vocea Americii, după ce a participat la întâlnirea de vineri de la baza aeriană americană Ramstein din Germania, unde partenerii Ucrainei au discutat despre viitorul ajutor militar pe care îl vor acorda acestei ţări. Deşi cea mai aşteptată decizie era în legătură cu trimiterea în Ucraina a tancurilor Leopard 2, de fabricaţie germană, aliaţii nu au luat încă o hotârâre în acest sens, în condiţiile în care Berlinul, care trebuie să-şi dea mai întâi aprobarea, are încă reticenţe.

Reznikov spune că pregătirea trupelor pentru a manevra tancurile Leopard reprezintă un progres, atribuind succesul eforturilor depuse de Polonia.

"Vom începe cu acest lucru şi apoi vom merge mai departe", a declarat acesta, citat de Voice of America.

Reznikov a declarat că speră că Germania va ajunge în cele din urmă la o decizie favorabilă privind tancurile.

"Văd acest lucru într-un mod optimist", a spus Reznikov. "Pentru că primul pas a fost făcut - vom începe misiunile de antrenament cu Leopard 2", a punctat el.

Anterior, Reznikov îşi exprimase pe Twitter recunoştinţa sa faţă de guvernul şi poporul german pentru ajutorul militar şi pentru ospitalitatea lor. Mesajul este însoţit de o fotografie în care apare alături de noul ministru german al apărării, Boris Pistorius. "Am avut o discuţie sinceră despre Leopard 2. Vom continua", spune ministrul ucrainean al apărării.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.