Forţele ucrainene au distrus 80 de ocupanţi şi zece unităţi de echipament militar rusesc în sudul Ucrainei la 7 mai, susţine Comandamentului Operaţional Sud, transmite Ukrinform.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Forţele noastre de apărare au lovit peste 120 de ţinte ostile. Pierderile totale ale ocupanţilor în ultima zi sunt 80 de invadatori ruşi şi 10 unităţi de echipamente: un depozit de bărci, un sistem de rachete antiaeriene Tor, o dronă de recunoaştere Forpost doborâtă în dimineaţa deasupra regiunii Odesa, un vehicul de aterizare şi trei obuziere. La Stanislav, în regiunea Herson, inamicul a fost lipsit şi de un depozit de muniţii", se arată în raport.

În ultimele 24 de ore, inamicul nu a fost activ pe linia de contact în regiunile Herson şi Mikolaiv, dar bombardamentele de artilerie şi mortar şi atacurile cu rachete nu s-au oprit.

În ultima zi, patru rachete de croazieră au fost lansate în regiunea Mikolaiv, iar oraşul Mikolaiv şi suburbiile sale au fost de trei ori sub focul Tornado MLRS.

"Prin bombardarea infrastructurii, inamicul distruge clădiri rezidenţiale, micile afaceri, moştenirea culturală şi, cel mai important, vieţi umane. Din păcate, există victime", au spus Forţele Armate ale Ucrainei.

Pe 7 mai, invadatorii ruşi au atacat regiunea Odesa cu zece rachete de croazieră.

În perioada 8-10 mai au fost impusse restricţii de circulaţie în Odesa şi regiunea Odesa.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.