Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat duminică că a vizitat trupele din satul Robotîne, situat în sudul liniei de front, pe care Kievul l-a eliberat în această vară, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Regiunea Zaporijjia. Robotîne. Locaţia brigăzii 65 mecanizate. Am vorbit cu apărătorii, le-am mulţumit şi le-am înmânat distincţiile de stat", a declarat Zelenski pe reţelele de socializare. "Este o onoare să fiu aici astăzi". 

Preşedintele ucrainean a postat pe Facebook o înregistrare video în care apare în uniformă, mergând la întâlnirea cu soldaţii într-o cameră întunecată care arată ca o pivniţă.

"Am marea onoare de a fi aici astăzi pentru a vă recompensa, pentru că aveţi pe umeri o misiune dificilă şi decisivă de a respinge inamicul şi de a câştiga acest război", le-a spus Zelenski combatanţilor.

"Vă doresc victoria, vreau să vă răsplătesc şi vreau să faceţi totul pentru a obţine această victorie mai repede", a adăugat el.

Robotîne a fost recucerit de la forţele ruse în august anul trecut, în urma unui asalt condus de Brigada 65, pe care Kievul l-a descris ca fiind un succes major în contraofensiva sa împotriva forţelor ruse. Dar de atunci, micul sat a fost supus unui atac neîncetat din partea forţelor ruse şi este unul dintre principalele puncte fierbinţi de pe frontul de sud.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.