Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a declarat că trupele sale au capturat oraşul cheie Mariinka din estul Ucrainei - o afirmaţie imediat respinsă de Kiev.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şoigu i-a spus preşedintelui rus Vladimir Putin că unităţile de asalt au ocupat zona „puternic fortificată” din afara Doneţk, o capitală regională deţinută de Rusia.

Dar purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene, Oleksandr Shtupun, a declarat că „luptele pentru Mariinka” continuă.

Mariinka - văzută ca o poartă spre Doneţk - a fost aproape complet distrusă.

Într-o evoluţie separată, conducătorul rus al Crimeei, peninsula de sud a Ucrainei capturată de Moscova în 2014, a raportat un „atac inamic” şi un incendiu în portul Feodosia la primele ore ale zilei de marţi.

Şeful Forţelor Aeriene Ucrainene a declarat că avioanele sale de luptă au distrus o navă de război.

Pe reţelele de socializare au apărut imagini care arată o explozie uriaşă în zona portului.

Afirmaţiile Rusiei şi Ucrainei nu au fost verificate în mod independent, precizează BBC.

La o întâlnire televizată cu preşedintele Putin, luni, Şoigu a declarat: „Detaşamentele de asalt ale grupului de Sud au eliberat astăzi complet aşezarea Mariinka, care se află la cinci kilometri  sud-vest de Doneţk”.

Putin a salutat captura raportată drept „succes”, spunând că trupele ucrainene au fost acum împinse mai departe de Doneţk, pe care l-au bombardat în mod regulat de la Mariinka.

Liderul de la Kremlin a mai spus că forţele ruse au acum „oportunitatea de a se muta într-o zonă operaţională mai largă” în regiunea Doneţk.

Ulterior,armata ucraineană a negat afirmaţia rusă.

A fost „incorect să spunem că Mariinka este capturată în totalitate”, a declarat Oleksandr Shtupun  pentru televiziunea ucraineană.

„Soldaţii noştri se află în prezent în graniţele administrative ale loclaităţii Mariinka”, a adăugat purtătorul de cuvânt al armatei.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.