Un fost deputat ucrainean pro-Zelenski, Alexei Kovalev, care s-a alăturat forţelor de ocupaţie ruse din regiunea Herson, a fost împuşcat, au declarat luni anchetatorii ruşi, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Şeful adjunct al administraţiei militare şi civile din regiunea Herson, responsabil cu problemele agricole, Alexei Kovalev, a murit după ce a fost împuşcat", a declarat Comisia de Investigaţii Rusă pe contul său Telegram.

"Atacul a avut loc la domiciliul său pe 28 august. O tânără care locuia cu deputatul a fost şi ea victima atacatorilor", a adăugat Comitetul, responsabil în Rusia de principalele dosare penale, fără a oferi alte detalii.

În ultimele luni, mai mulţi oficiali numiţi de ruşi în teritoriile ucrainene pe care le-au cucerit au fost răniţi sau ucişi în atacuri.

Alexei Kovalev, 33 de ani, a fost ales în 2019 ca deputat în regiunea Herson şi s-a alăturat grupului preşedintelui Volodimir Zelenski în parlamentul ucrainean. După ofensiva Kremlinului de la sfârşitul lunii februarie şi cucerirea regiunii Herson, el s-a alăturat administraţiei de ocupaţie. Până la sfârşitul lunii iunie, Kovalev supravieţuise unei alte tentative de asasinat.

Majoritatea regiunii Herson şi o parte a regiunii Zaporojie au fost preluate de Kremlin, care încearcă să ducă acolo o politică de rusificare în vederea unei posibile anexări. Moscova a introdus rubla acolo şi îi încurajează pe locuitorii să primească paşapoarte ruseşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.