Ucraina este acum capabilă să atingă obiective pe teritoriul rus care se află la 1.500 de kilometri distanţă, folosind propriile arme, potrivit unui oficial de la Kiev, scrie dpa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel de ţinte îndepărtate nu mai reprezintă o dificultate, deoarece Ucraina a dezvoltat de ceva timp programul său de rachete şi drone, a declarat secretarul Consiliului Naţional pentru Securitate şi Apărare, Olexii Danilov.

Armele folosite pe teritoriul rus erau de origine ucraineană, a precizat el a spus, referindu-se la atacurile asupra unor obiective militare ruseşti, fabricate în cursul eforturilor Kievului de a respinge forţele Kremlinului în războiul care a început în urmă cu mai bine de 18 luni.

El s-a referit la programul de rachete al Ucrainei, în vigoare din 2020, şi de asemenea, la faptul că multe companii sunt acum implicate în domeniul producţiei de drone. "Toate acestea vor aduce rezultate", a declarat el într-o emisiune radio vineri seara.

Forţele armate ucrainene sunt capabile să lovească ţinte nu doar la distanţe de 700 de kilometri, ci "chiar şi de la 1.000 până la 1.500 de kilometri".

Kievul atacă doar ţinte militare, a subliniat Danilov.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.