Ucraina dezminte duminică faptul că a atacat cu o dronă Statul Major al Flotei ruse la Marea Neagră, la Sevastopol, în Crimeea ocupată, un atac soldat cu şase răniţi potrivit Moscovei, şi respinge acuzaţii ruse în acest sens drept o ”provoare deliberată”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acuzaţiile ruseşti cu privire la ”un aşa-zis atac ucrainean al Statului Major al Flotei ruse, la Sevastopol” sunt ”o provocare deliberată”, declară într-o înregistrare video postată pe Telegram un purtător de cuvânt al administraţiei regionale Odesa, Serghii Braciuk.

”Elibearea Crimeei ucrainene ocupate va avea loc altfel, mult mai eficient”, subliniază el.

”În această (duminică) dimineaţa, naţionaliştii ucraineni au decis să ne strice Ziua Flotei”, sărbătorită duminică în întreaga Rusie, a acuzat într-o postare pe telegram guvernatorul Sevastopolului Mihail Razvojaiev.

Bilanţul atacului cu dronă care a vizat Statul Major al Flotei ruse la Marea neagră a crescut la şase răniţi, potrivit acestuia.

Un bilanţ aterior anunţa cinci răniţi.

Toate festivităţile de Ziua Flotei ruse ”au fost anulate din motive de securitate”, a anunţat Mihail Razvojaiev, care le-a cerut locuitorilor Sevastopolului, capitala Crimeei ocupate, să nu iasă din casă ”dacă este posibil”.

Festivităţi ample sunt prevăzute cu ocazia acestei sărbători publice în Rusia, inclusiv o paradă navală la Sankt Petersburg (nord-vest), care urmează să fie supervizată de către preşedintele rus Vladimir Putin.

Este pentru prima oară când autorităţile ruseşti de ocupaţie anunţă un astfel de atac de la invazia rusă a Ucrainei, la 24 februarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.