Armata rusă a afirmat, duminică, că a încercuit două mari oraşe din sudul Ucrainei, Herson şi Berdeansk, în a patra zi a invaziei în ţară. Autorităţile de la Harkov au anunţat că vehicule militare ruseşti au ajuns în centrul oraşului şi cer populaţiei să nu iasă din case, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În ultimele 24 de ore, forţele armatei ruse au blocat complet oraşele Herson şi Berdeansk", care numără 290.000, respectiv 110.000 de locuitori, a indicat ministrul rus al Apărării, citat de agenţia TASS. 

Autorităţile de la Harkov (nord-est), al doilea cel mai mare oraş al Ucrainei, au anunţat duminică o "pătrundere" a armatei ruse până în centru, în a patra zi a invaziei de către Moscova. 

"A existat o pătrundere a vehiculelor uşoare ale inamicului rus în oraşul Harkov, inclusiv în partea centrală", a indicat, pe Facebook, un responsabil local, Oleg Sinegubov, indicând că luptele continuă şi face apel la cei 1,4 milioane de locuitori să nu iasă din case. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.