Anchetatori ucraineni anunţă marţi că l-au arestat pe un conducător al Centrelor ruseşti de Detenţie Provizorie de la Herson (sud), pe care-l acuză de ”trădare”, în acest oraş eliberat la 11 noiembrie, după opt luni de ocupaţie rusă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Încă din primele zile ale ocupaţiei Hersonului, acest angajat al unui Centru de Detenţie a lucrat pentru invadatori (...) în calitate de conducător al Centrelor de Detenţie Provizorie şi locurilor de execuţie din închisori”, anunţă într-un comunicat Biroul de ucrainean de Stat însărcinat cu Anchetele (SBI).

Potrivit SBI, acest angajat a ”permis evadarea unor criminali încarceraţi chiar înainte de eliberarea Hersonului”.

După intrarea armatei ucrainene în oraş, la 11 noiembrie, după două luni de contraofensivă ucraineană în regiunea Herson, ”el nu a avut timp să scape şi a fost reţinut de acătre angajaţi SBI”, anunţă în comiunicat Biroul.

Suspectul a fost arestat cu privire la ”trădare”, precizează SBI în comunicat - un capăt de acuzare care poate fi condamnat cu închisoare pe viaţă în Ucraina.

Parchetul Regional din Herson a fost însărcinat cu ancheta, precizează aceeaşi sursă.

Parchetul General ucrainean a anunţat luni că a găsit patru ”locuri de tortură” folosite de către ruşi înainte să se retragă din regiune, în urmă cu aproximativ zece zile.

La 14 octombrie, Serviciile de Securitate Ucrainene (SBU) au anunţat că au arestat, la Herson, un militar rus ”deghizat în civil”, în contextul unor temeri puternice cu privire la faptul că în oraş sunt prezenţi în continuare - incognito - colaboratori ai Moscovei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.