Forţe ucrainene au înaintat pe frontul din sud, potrivit unor oficiali militari de la Kiev şi unor rapoarte de pe câmpul de luptă, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trupe ucrainene ”au înregistrat succese în direcţia Staromaiorske”, pe frontul din Berdiansk, la sud de Velîka Novosilka, anunţă marţi un purtător de cuvânt al Statului Major General, Andrii Kovalov.

Ele ”sapă tranşee şi se stabilesc în poziţiile atinse”, anunţă el, iar trupe ruse ”opun o rezistenţă puternică”.

Forţe ruseşti continuă să se concentreze asupra împiedicării înaintării ucrainenilor de-a lungul frontului din sud, opunând o rezistenţă aprigă, a precizat ulterior Statul Major.

”Forţele apărării ucrainene continuă să desfăşoare operaţiunea ofensivă pe axele Melitopol şi Berdiansk, consolidându-şi poziiile”, precizează el.

Unele dintre aceste operaţiuni ofensive către Melitopol se desfăşoară imediat la sud de Orihiv, unde s-au raportat unele înaintări în ultimele 24 de ore.

Institutul Studiului Războiului (ISW) anunţă că Ucraina a înaintat 1,7 kilometri către periferia satului Robotyne.

Această înaintare este documentată de către mai mulţi bloggeri militari ruşi.

Unii dintre ei scriu că Ucraina şi-a schimbat vectorul atacului, în zonă, ocoleşte fortificaţăii ruse, cu ajutorul artileriei şi respinge trupele ruseşti.

”Ei au reuşit să oblige unităţi ale Forţelor Federaţiei ruse să se retragă în poziţii mai avantajoase”, scrie bloggerul militar rus ”War Gonzo”.

Axa Melitopol este una dintre pricipalele direcţii ale primei etape a contraofensivei ucrainene - în care Kievul a folosit pentru prima oară echipament militar modern din Occident, livrat cu obiectivul de a înainta, dar s-a lovit de o feroce rezistenţă rusească.

În est, forţe ucrainene i-au respins pe ruşi de la Andriivka, situată imediat la sud de orăşelul Bahmut, anunţă Kovalov.

Această înaintare intervine în timp ce forţe ucrainene îşi continuă operaţiunie ofensive la nord şi la sud de Bahmut, precizează purtătorul de cuvânt al Statului major General ucrainean.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.