Ucraina anunţă că a doborât o rachetă şi 20 de drone explozive ruse de fabricaţie iraniană lansate de Rusia într-un nou atac, în noaptea de miercuri spre joi, iar Rusia anunţă că a doborât, la rândul său, nouă drone în Crimeea, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

Forţele Aeriene ucrainene anunţă joi că au doborât o rachetă de croazieră şi 20 de drone explozive de fabricaţie iraniană lansate de Rusia în ultimul atac nocturn.

Forţe ucrainene au reuşit să intercepteze atât una din patru rachete de croazieră lansate de la Marea Capică, cât şi toate cele 20 de rachete vizând nordul şi sudul Ucrainei, precizează într-o postare pe Telegram armata ucraineană.

Trei rachete au atins ”instalaţii industriale în regiunea Dnipropetrovsk”, în partea central-estică a ţării, acuză aceeaşi sursă.

Pe de altă parte, Rusia anunţat că a interceptat, în noaptea de miercuri spre joi, nouă drome deasupra Crimeei, o regiune ucraineană anexată de Moscova în 2014, a anunţat guvernatorul instalat de ruşi Serghei Aksionov.

”În noaptea trecută şi dimineaţa, nouă drone au fost detectate deasupra teritoriului Republicii Crimeea”, a anunţat într-o postare pe Telegram Serghei Aksionov.

El precizează că nu s-a înregistrat nicio victimă.

”Şase aparate au fost doborâte de către forţe antiaeriene”, iar trei au fost ”dezactivate”, a anunţat el.

Una dintre drone a explodat în satul Docuceaievsk, în centrul peninsulei, iar suflul a spart geamurile mai mutlor case, potrivit lui Serghei Aksionov.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.