Ambii candidaţi la alegerile prezidenţiale din Ucraina – actualul preşedinte Petro Poroşenko şi comediantul Volodymyr Zelenskiy – au făcut teste antidrog, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În faţa a câteva sute de jurnalişti Poroşenko şi Zelenskiy au oferit probe de sânge în clinici din Kiev vineri.

Testele au avut loc în urma unei cereri a lui Zelenskiy, cel care a dorit să demonstreze că ambii candidaţi nu sunt dependenţi de droguri, alcoolici înaintea unei dezbateri.

Poroşenko este dornic să participe la o dezbatere televizată cu rivalul său aşa că a acceptat provocarea lui Zelenskiy de a face un test antidrog pentru ca apoi cei doi să se întâlnească într-o dezbatere la Stadionul Olimpic din Kiev.

Poroşenko a fost devansat cu mult, în primul tur al alegerilor ucrainene, la 31 martie, de către actorul şi umoristul Volodimir Zelenski. Ei se întruntă în turul doi la 21 aprilie.

Susţinătorii lui Zelenski văd în el o nouă faţă, într-o ţară cu un peisaj politic sclerozat, însă criticii săi îi denunţă programul vag şi se îndoiesc de capacitatea sa de a guverna o ţară aflată în criză.

Creditat cu o apropiere de Occident, o redresare a unei armate în ruină şi lansarea unor reforme importante, Poroşenko mizează pe experienţa sa pentru a obţine o vctorie, în pofida faptului că este acuzat că a eşuat în lupta împotriva corupţiei.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.