Ucraina afirmă că a doborât un avion militar rusesc de spionaj A-50 , al doilea astfel de anunţ în puţin peste o lună., relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Avionul a fost lovit între oraşele ruseşti Rostov-pe-Don şi Krasnodar, au declarat surse militare ucrainene, la peste 200 km de linia frontului.

Serviciile de urgenţă au găsit fragmente de avion în districtul Kanevskoi şi au stins un incendiu puternic.

Rusia nu a comentat afirmaţia. Sâmbătă se împlinesc doi ani de când Rusia a lansat o invazie la scară largă.

Şeful Forţelor Aeriene ucrainene, Mykola Oleshchuk, a mulţumit serviciului său şi informaţiilor militare pentru că au ajutat la doborarea avionului - o aeronavă de detectare radar cu rază lungă de acţiune - şi a remarcat că incidentul a coincis cu o sărbătoare militară impoprtantă a Rusiei.

„Felicitări ocupanţilor de Ziua Apărătorului Patriei. Trebuia să sărbătoriţi acasă”, a spus el lpeTelegram.

Videoclipul distribuit online arată momentul în care avionul pare să fie doborât în ​​aer, precum şi flăcări uriaşe şi fum gros, întunecat, care pare să se ridice după accident.

Autorităţile de urgenţă din Krasnodar au anunţat ulterior că o aeronavă s-a prăbuşit în apropierea satului Trudovaya Armenia, districtul Kanevskoy, iar un incendiu a fost stins ulterior. Nu a oferit alte detalii.

Cel puţin un canal Telegram afiliat  armatei ruse a sugerat că avionul s-ar fi putut prăbuşi ca urmare a unui tir accidental, nu neaparat a unuia inamic Fighterbomber a scris: „Deocamdată nu se ştie cine l-a doborât”.

Ucraina a susţinut ultima dată că a doborât un A-50 pe 14 ianuarie.

O informare anterioară a Ministerului Apărării din Marea Britanie a spus că Rusia are probabil şase A-50 operaţionale în serviciu.

Avionul, care detectează apărarea antiaeriană şi coordonează ţinte pentru avioanele ruseşti, poate costa sute de milioane de dolari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.