Ucraina se pregăteşte pentru o schimbare: actorul de comedie Volodimir Zelenski, un novice în politică, este marele favorit în turul doi al alegerilor prezidenţiale, care au loc duminică, într-o ţară care este în război la porţile Uniunii Europene, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La cinci ani de la revoluţia pro-occidentală din Piaţa Maidan, ucrainenii par determinaţi să facă din nou schimbarea preferând un actor şi umorist în vârstă de 41 de ani în locul lui Petro Poroşenko. În vârstă de 53 de ani, Poroşenko plăteşte incapacitatea sa de a pune capăt conflictului din Est, scandalurilor care se repetă în clasa politică şi dificultăţilor economice în una dintre cele mai sărace ţări din Europa.

Deschise la ora 5.00 GMT, birourile de vot se vor închide la ora 17.00 GMT.

Primele sondaje realizate la ieşirea de la urne vor fi anunţate imediat după încheierea scrutinului, iar primele rezultate parţiale sunt aşteptate în cursul nopţii.

Volodimir Zelenski era creditat în ultimele sondaje cu peste 70% din intenţiile de vot, cu mult peste rivalul său, preşedintele în exerciţiu Petro Poroşenko.

În primul tur, Zelenski a câştigat clar cu 30% din voturi faţă de 16% obţinute de Poroşenko. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.