Ucraina a recucerit în decurs de o săptămână trei kilometri pătraţi în apropiere de Bahmut (est), iar pe frontul de sud nu au avut loc ”schimbări semnificative”, anunţă luni adjuncta ministrului ucrainean al Apărării Ganna Maliar, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Trei kilometri pătraţi au fost eliberaţi în plus” către Bahmut, săptămâna trecută, anunţă la televiziunea ucraineană Ganna Maliar.

Începând din iunie, forţele ucrainene au recucerit de la armata rusă 43 de kilometri pătraţi, dă ea asigurări.

”În sud, situaţia n-a cunoscut vreo schimbare semnificativă. Apărătorii noştri continuă să avanseze către (oraşele ocupate) Berdiansk şi Melitopol”, a adăugat ea.

Ucraina s-a angajat de la începutul lui iunie într-o vasă contraofensivă, cu scopul de a elibera regiunile ocupate de către Rusia.

DOUĂ ATACURI CU DRONĂ UCRAINENE

Pe de altă parte, Rusia anunţă luni că a ”dejucat” două noi atacuri ucrainene cu dronă în regiunea Moscova - care nu s-au soldat cu victime, a anunţat Ministerul rus al Apărării.

Luni, la ora locală 6.50 (şi ora României), o tentativă a Kievului de a comite ”un atac terorist (cu ajutorul unui) vehicul aerian fără pilot (UAV, dronă) (...) a fost dejucat”, a anunţat într-o postare pe Telegram ministerul.

Drona, detectată de apărarea antiaeriană în regiunea Moscova, a fost ”neutralizată cu mijloace de război electronic” şi ”s-a prăbuşit în apropierea satului Pokrovskoie, în districtul Odinţovo”, în sud-estul capitalei ruse, precizează ministerul.

Alt ”atac terorist al regimului de la Kiev” a fost dejucat la ora locală 8.16 (şi ora României), când apărarea aeriană a doborât o dronă în districtul Istra, tot în regiunea Moscova, la nord-vest de capitala rusă, potrivit aceleiaşi surse.

Potrivit agenţiei ruse de presă RIA Novosti, în urma acestor incidente, aeroporturile internaţionale Vnukovo şi Domodedovo de la Moscova au impus restricţii - temporar - plecării şi sosirii mai multor zboruri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.