Hanna Maliar, ministrul adjunct ucrainean al Apărării, are un raport actualizat despre teritoriul recâştigat de forţele ucrainene în regiunea Harkov începând cu 6 septembrie, potrivit The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Din 6 septembrie, trupele ucrainene au eliberat aproximativ 388 de aşezări, aproximativ 8.500 km pătraţi şi aproximativ 150.000 de oameni, a spus Maliar.

„Cifrele sunt actualizate în mod constant, deoarece procesul este dinamic”, a explicat ea. „În plus, teritoriile eliberate mai au nevoie de măsuri suplimentare de securitate şi stabilizare pentru a fi în siguranţă acolo. Prin urmare, mesajele oficiale cu cifrele aşezărilor evacuate sunt furnizate cu întârziere conştientă şi pot lua în considerare sau nu măsurile de stabilizare întreprinse şi, prin urmare, variază”. 

Ea a spus că linia frontului măsoară în prezent la 2.500 km, dintre care 1.300 km sunt luptă activă.

„Da, am aşteptat de mult acest succes, dar încă trebuie să luptăm şi să luptăm”, a spus Maliar. „Până la o victorie completă, eliberăm mult mai mulţi dintre oamenii şi pământurile noastre. Avem nevoie de mai mult timp, putere şi răbdare”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.