Uciderea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi în consulatul ţării sale la Istanbul a fost ”sălbatic planificată”, a declarat luni un oficial turc de rang înalt, adăugând că s-au depus ”eforturi semnificative” în vederea ascunderii crimei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ne aflăm în faţa unei situaţii care a fost sălbatic planificată, iar eforturi semnificative au fost depuse pentru a ascunde” această crimă, a declarat, într-o conferinţă de presă, la Ankara, un purtător de cuvânt al AKP (la putere) Omer Celik.

”Este o crimă extrem de complexă”, a adăugat el. ”Sper că toate elementele vor fi scoase la lumină şi că cei vonovaţi vor fi pedepsiţi, astfel încât acest gen de lucruri să nu-i mai treacă nimănui prin minte”, a continuat el.

Partidul aflat la putere în Turcia face aceste declaraţii cu o zi înaintea unor dezvăluiri promise de preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan despre acest caz, care a şocat comunitatea internaţională şi a pătat imaginea prinţului moştenitor al Arabiei saudite Mohammed bin Salman, supranumit ”MBS”.

Khashoggi, un jurnalist critic al puterii saudite, a fost ucis pe 2 octombrie, la vârsta de 60 de ani, la Consulatul Arabiei Saudite la istanbul.

Potrivit unor oficiali şi presei turce, corpul jurnalistului a fost dezmembrat după această crimă atent premeditată şi comisă de o echipă de 15 persoane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.