Fostul ofiţer de Poliţie din Louisville Brett Hankison a fost acuzat de uciderea Breonnei Taylor, potrivit nbcnews.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Taylor, o femeie de culoare în vârstă de 26 de ani, a fost împuşcată şi ucisă în timpul unui raid în oraşul Louisville în martie. 

Unul dintre poliţiştii implicaţi în uciderea Breonnei Taylor în oraşul său Louisville a fost acuzat de crimă de gradul trei, a anunţat miercuri un judecător. 

Judecătoarea Annie O’Connell a anunţat acuzaţiile aduse fostului sergent Brett Hankison, care a fost concediat în iunie. Un mandat de arestare va fi emis pe numele său, a spus O'Connell.

Alţi doi poliţişti implicaţi în incidentul din 13 martie, Myles Cosgrove şi Jonathan Mattingly, nu au fost acuzaţi. Procurorul general din Kentucky Daniel Cameron urmează să susţină o conferinţă de presă în care să anunţe acuzaţiile care îi sunt aduse lui Hankison. 

Decesul lui Taylor a stârnit proteste care au durat luni. 

Breonna Taylor, o infirmieră în vârstă de 26 de ani, a fost împuşcată, în toiul nopţii, la 13 martie, în domiciliul său, unde s-au prezentat trei poliţişti cu un mandat de arestare - de tip ”no knock”, care le permite să intre în casa unui suspect fără să anunţe.

Agenţii anchetau cu privire la un trafic de droguri în care era implicatfostul prieten al tinerei.

La sosirea poliţiştilor, noul partener al tinerei a deschis focul cu o armă, pe care o deţinea în mod legal.

Agenţii au ripostat, iar Breonna Taylor a fost împuşcată cu mai multe gloanţe.

Tânărul a spus ulterior că agenţii nu s-au anunţat şi că a crezut că este vorba despre un jefuitor.

Poliţiştii dau asigurări că s-au prezentat înainte să intre.

Avocaţii familiei Taylor au depus o plângere în civil, în aprilie, pentru a obţine o reparaţie, argumentând că mandatul poliţiştilor era eronat, că agenţii au tras orbeşte, fără să ia măsurile necesare, şi că au întârziat să-i acorde ajutor tinerei.

Moartea sa nu a atras mult atenţia iniţial, dar a revenit în faţa scenei în cadrul marilor manifestaţii antirasiste care zguduie Statele Unite după moartea lui George Floyd, un afroamerican învârstă de 46 de ani ucis prin sufocare de către un poliţist alb la Minneapolis, la 25 mai.

În faţa mobilizării, autorităţile din Louisville l-au au concediat pe un agent, Brett Hankison, şi i-au trimis în concediu administrativ pe cei doi colegi ai acestuia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.